Kedves tésaiak,
 kedves
Adományozók!


Örömmel értesítek mindenkit, hogy templomunk fő oltárképének restaurálása befejeződött, az visszakerült eredeti helyére. Hogy legyen összehasonlítási és viszonyítási alapjuk mellékelem az eredeti oltárkép rövid ismertetőjét. Tisztelettel értesítem Önöket, hogy egy másik, a Tésa Barátainak Társasága egyesület által kezdeményezett új kereszt állítása is a végéhez közeledik, szeptember 19-én lesz a kereszt szentelése falunk bekötőútjánál. Az előkészületekről is mellékelek egy fényképet. Ismételten köszönetemet és nagy tiszteletemet fejezem ki minden támogatónknak.


Bérci Albertné polgármester

 

 

 

 

 


 

A templom rövid leírása

A Római Katolikus Szentháromság Templom 1775-ben épült, keleti tájolású, egyhajós, barokk templom, bejárata fölött az építtető Foglár család címerével. A templomban található főoltár, a tabernákulum, a két mellékoltár és a szószék a 18. század második felében készültek, a berendezés – a padozatot kivéve - egységesnek tekinthető, eredeti tartozékai a barokk templomnak.

A főoltárkép rövid leírása

A templom főoltárkepeként szolgáló festmény és díszkeret legnagyobb szélessége és magassága: ~260x370 cm. Az oltárkép 18. századi olajfestmény vászonhordozón, vakkeretre feszítve és hozzá tartozó barokk díszkerettel. A festmény a szentháromságot ábrázolja, alkotója egyelőre ismeretlen.

 

A felállítandó feszület